KITESURFLES IN IJMUIDEN

Nederland is een kitesurf whalhalla, dat komt omdat er (bijna) altijd een stabiele wind is! Daarom is het voor ons ook meer dan logisch dat wij kitesurfles geven. IJmuiden ligt net wat meer in zee dan de rest van de kust en daarom waait het hier altijd net even iets harder en constanter. Ideaal voor de kitesurfer!

Wij bij Hightide kitesurfing zijn allemaal  gecertificeerde instructeurs. Bij ons staat plezier maar ook veiligheid centraal. Door alles staps gewijs te leren, vlieg je binnen no-time als Giel Vlugt door de lucht.

Groepsles of juist prive?

Bij Hightide heeft u de keuze uit prive lessen en duo lessen, dit verzekerd dat u een stabiele progressie maakt per les en niet te lang moet wachten om daadwerkelijk een kite in uw handen te krijgen. Wil je snelle, maximale progressie dan gaat er niks boven een prive les, waarbij de lesopbouw en snelheid geheel op uw niveau word toegespitst.

Een duo les is ook mogelijk, deze les duurt iets langer en geeft de optie om van fouten van de ander te leren, een extra dimensie in het leerposes omdat het makkelijker is om fouten te zien als je niet zelf aan een krachtige vlieger hangt!

Groepslessen met 3 of meer doen wij enkel bij uitzondering en op verzoek van cursisten.

KITELES CADEAU

Geef aan een echte waterrat of windguru een kitesurfles cadeau, of neem samen met je partner les. Neem contact op voor een persoonlijke voucher!

Introductie les

Introductie in kitesurfen

Basis vaardigheden

Veiligheid & controle

3 lessen pakket

Kennis van kites en meteorologie

Volledige kite controle

Eerste meters varen

5 lessen pakket

Meest complete pakket

Volledig zelfredzaam

Zelfvertrouwen en veiligheid

Level up!

Jumps

Tricks

Downwinder begeleiding

KITESURF LESMATERIAAL

Tijdens onze kitesurf lessen gebruiken wij de kites van Harlem Kitesurfing. Bekend en bemind bij kitesurfers in de regio. Inmiddels vliegt de Harlem Kite nu onder andere in Zuid-Afrika, de Nederlandse Antillen en Hawaii.

Drie jaar geleden begonnen Alex en Hans met het ontwerpen van de kite. Verstellen, versnijden, lijnen trimmen en verbouwen, expliciet bedacht en gebouwd voor de Hollandse weersomstandigheden, maar overal ter wereld inzetbaar.

WAAROM KITEN BIJ DE KITESPOT IN IJMUIDEN

IJmuiden staat bekend om zijn enorm brede strand. Dit biedt veel ruimte om je kite veilig op te laten. De pier in IJmuiden zorgt ervoor dat er weinig stroming is. Het is zowel een fijne oefenspot voor beginners als een plek waar de gevorderde kiter veel plezier kan beleven. In IJmuiden zijn de windcondities (bijna) altijd goed. Kitesurfen is hier mogelijk met aanlandige wind van noord tot zuid. Kite met wind uit het oosten wordt afgeraden.