KITESURFLES IN IJMUIDEN

Nederland is een kitesurf whalhalla, dat komt omdat er (bijna) altijd een stabiele wind is! Daarom is het voor ons ook meer dan logisch dat wij kitesurfles geven. IJmuiden ligt net wat meer in zee dan de rest van de kust en daarom waait het hier altijd net even iets harder en constanter. Ideaal voor de kitesurfer!

Wij bij Hightide kitesurfing zijn allemaal  gecertificeerde instructeurs. Bij ons staat plezier maar ook veiligheid centraal. Door alles staps gewijs te leren, vlieg je binnen no-time als Ruben Lenten door de lucht.

KITELES CADEAU

Geef aan een echte waterrat of windguru een kitesurfles cadeau, of neem samen met je partner les. Liever alleen? Privéles is mogelijk.

MATERIAAL TESTEN

Net nieuw kitemateriaal gekocht en wil je het samen controleren en proberen? Uiteraard kunnen we je daarbij helpen. Heb je zelf geen kitespullen, no sweat! Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een goede sessie te huur. Wij hebben uitsluitend de nieuwste kites van Harlem Kitesurfing en boards van Lieuwe.

Introductie les

Theorie wind en kite

Basis kite controle

Self rescue & veiligheid

3 lessen pakket

Kennis van kites en meteorologie

Volledige kite controle

Eerste meters varen

5 lessen pakket

Meest complete pakket

Volledig zelfredzaam

Zelfvertrouwen en veiligheid

KITESURF LESMATERIAAL

Tijdens onze kitesurf lessen gebruiken wij de kites van Harlem Kitesurfing. Bekend en bemind bij kitesurfers in de regio. Inmiddels vliegt de Harlem Kite nu onder andere in Zuid-Afrika, de Nederlandse Antillen en Hawaii.

Drie jaar geleden begonnen Alex en Hans met het ontwerpen van de kite. Verstellen, versnijden, lijnen trimmen en verbouwen, expliciet bedacht en gebouwd voor de Hollandse weersomstandigheden, maar overal ter wereld inzetbaar.

WAAROM KITEN BIJ DE KITESPOT IN IJMUIDEN

IJmuiden staat bekend om zijn enorm brede strand. Dit biedt veel ruimte om je kite veilig op te laten. De pier in IJmuiden zorgt ervoor dat er weinig stroming is. Het is zowel een fijne oefenspot voor beginners als een plek waar de gevorderde kiter veel plezier kan beleven. In IJmuiden zijn de windcondities (bijna) altijd goed. Kitesurfen is hier mogelijk met aanlandige wind van noord tot zuid. Kite met wind uit het oosten wordt afgeraden.