KIDS SURFKAMP IN IJMUIDEN

Ben je op zoek naar een kids surfkamp in IJmuiden? In de zomervakantie organiseren wij elke week een 5-daagse kidscamp speciaal voor kinderen van 7 t/m 17 jaar oud. Onze enthousiaste en professionele instructeurs laten de kinderen deze week proeven van de surflifestyle!

We maken groepjes op basis van leeftijd en ervaring, maar als je samen met broertjes/ zusjes/ vriendjes/ vriendinnetjes wil worden ingedeeld dan is dat ook mogelijk. Liever privéles of een groepsles? Ook dat behoord tot de mogelijkheden.

WAT GAAN WE DOEN?

’s Ochtends beginnen we met 1,5 uur surfles. Bij goede golven gaan we twee keer per dag het water in. Indien er ’s middags niet gesurft kan worden, dan is er een alternatief programma. Het totale aanbod bestaat uit: skate longboarden, Stand Up Paddleboarden, Bigsup, strandspellen, slacklinen, bodyboarden, skimboarden, speurtocht, beachvolleybal, voetbal, demo’s en nog veel meer mooie verrassingen. De kinderen worden aan het einde van de dag weer opgehaald.

DAGPROGRAMMA

Het programma is dagelijks van 10:00 tot 16:30 uur. We beginnen met een kleine introductie over veiligheid, het materiaal en een theoriegedeelte. Daarna krijgen de kids een eigen board en wetsuit ter beschikking en gaan ze onder begeleiding van de surfinstructeurs lekker het water in. De ouders kunnen elke dag de opening en de afsluiting bijwonen. De eerste dag kunnen de kinderen zich melden bij de inschrijfbalie waar ze met een ouder/verzorger het inschrijfformulier invullen. Daarna worden ze opgevangen door de begeleiders.

BENODIGHEDEN

De kinderen dienen minimaal te beschikken over een zwemdiploma A en B. Voor de les neem je het volgende mee: Zwemkleding, een handdoek, zonnebrand met hoge factor, warme kleding voor de koudere dagen en een tasje voor de natte handdoek en zwemkleding.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ER UIT?

09:30 – 10:00 uur Ontvangst
10:00 – 10:30 uur Aanvang, introductie, uitdelen materialen
10:30 – 12:00 uur Eerste surfles
12:00 – 13:00 uur Lunchpauze
13:00 – 14:30 uur Strandspellen & wisselend middag programma
14:30 – 16:00 uur Tweede surfles
16:00 – 16:30 uur Materialen inleveren, douchen en eten & drinken
16:30 – 17:00 uur Einde programma

MATERIAAL & BEGELEIDING

Tijdens de lessen maken we gebruik van soft tops. Dat zijn zeer stabiele boards met zachte vinnen. Dit is voor de veiligheid van het kind zelf, maar ook van de andere kinderen in de les. Een lekker warm wetsuit is zeer belangrijk tijdens het surfen. We hebben topkwaliteit wetsuits in alle maten. Eigen materiaal kan in overleg worden meegenomen. Tijdens de andere activiteiten is het dragen van de nodige bescherming verplicht. Denk daarbij aan een helm, bescherming en dichte schoenen tijdens het skateboarden.

Er is gedurende de week altijd begeleiding van onze ISA (International Surfing Association) gecertificeerde instructeurs en begeleiders aanwezig. Zij gaan zelf ook mee het water in om te assisteren!

Op de vrijdag is er een ‘expression session’ waar alle kinderen hun geleerde skills in het water laten zien aan onze jury. Er zijn coole prijzen te winnen en natuurlijk is iedereen van harte welkom om te komen kijken.

LUNCH

De lunch is elke dag gezamenlijk met de hele groep en begeleiders aan gezellige lange tafels. De hele dag door staat er water klaar en zorgen we dat er genoeg gedronken wordt. Bij de lunch is er bruin/wit brood met diverse soorten beleg, soms een lekker extraatje en altijd fruit op tafel.

Op woensdagavond hebben we een heerlijke BBQ op ons terras voor alle deelnemers. Ook de ouders, broertjes en zusjes kunnen zich hiervoor bij de inschrijving van het surfcamp aanmelden. Voor kinderen is het 10,- per persoon. Voor volwassenen is het met 2 stukjes vlees €18,50 en 3 stukjes vlees €21,50.

Speciale dieetwensen kunnen voorafgaand aan het surfcamp worden doorgegeven.

Boek nu hier de kidscamp