Bij High Tide Surf en Food zijn we trots op onze ligging nabij één van de meest dynamische kitespots van Nederland: de IJmuiden Zuidpier. Of je nu een doorgewinterde kiter bent of net je vleugels uitslaat, deze plek biedt het allemaal.

Parkeren – gemak en toegankelijkheid
Met tarieven die variëren van gratis tot €10 voor een hele dag, is parkeren bij de Zuidpier zowel betaalbaar als praktisch. Onthoud dat het tussen 1 april en 31 oktober iets drukker kan zijn. Probeer dichtbij de strandopgang te parkeren, vooral in de zomer. In de winter zijn de tarieven nog gunstiger!

Een plek voor iedere kitesurfer
Van beginners tot experts, de Zuidpier verwelkomt alle niveaus. De veilige windrichtingen – noordnoordwest tot zuidzuidoost – maken het een ideale plek om je vaardigheden te verbeteren.

Actuele windomstandigheden
Blijf altijd op de hoogte van de actuele wind- en weeromstandigheden. Met windsnelheden die regelmatig de 35 knots overschrijden, is het cruciaal om goed voorbereid te zijn.

IJmuiderslag is opgedeeld in twee zones:

Zone 1: Het hele jaar door kitesurfen met diverse activiteiten zoals blokarten en windsurfen.
Zone 2: Een recreatiezone waar kitesurfen alleen buiten het hoogseizoen is toegestaan. Deze kitesurfspot trekt een divers publiek, van enthousiaste kitesurfers tot zonnebaders in de zomer. Houd rekening met de zone-indeling en de aanwezigheid van andere strandgangers. Met twee gezoneerde locaties, noord en zuid van de pier, biedt IJmuiden een uitgebreide kitesurfervaring. Beide locaties hebben zandstranden en rustig water, ideaal voor beginners.

Conclusie
IJmuiderslag is meer dan zomaar een kitespot; het is een gemeenschap waar passie voor de sport en respect voor de natuur samenkomen. Na een opwindende dag op het water, nodigen wij je graag uit bij High Tide Surf en Food om te ontspannen en na te praten over je avonturen.