KITE SPOT IJMUIDEN / IJMUIDERSLAG

IJmuiden staat bekend om zijn enorm brede strand. Dit bied veel ruimte om je kite veilig op te laten. De kitespot wordt veel gebruikt door kitesurfscholen, omdat het strand langzaam afloopt, kan je een behoorlijk eind staan in zee. De pier zorgt ervoor dat er niet al te veel stroming staat en kan de golven breken. De pier in IJmuiden zorgt er bovendien voor dat er weinig stroming is. Het is zowel een fijne oefenspot voor beginners als een plek waar de gevorderde kiter veel plezier kan beleven. Kitesurfer is het hele jaar toegestaan ter hoogte van Hightide Surf & Food. Ook parkeren is geen probleem in IJmuiden en vanaf 1 november tot 1 april zelfs gratis. Het is ongeveer 10 minuten lopen tot de kitespot.

• Parkeren: van 1 april tot 31 okt. €1,34 Max. €6.70 per dag.
• 1 november tot 1 april gratis
• Adres: Hightide Surf & food IJmuiderslag 10

WINDRICHTING IJMUIDERSLAG

In IJmuiden zijn de windcondities heel vaak goed. Dit komt door de vorm van de kustlijn. Zo ligt IJmuiden iets meer in de Noordzee en pakt daardoor een paar knopen meer wind. Kitesurfer is hier mogelijk met aanlandige wind van noord tot zuid. Wind uit het oosten wordt hier afgeraden. Bij noordenwind breken de golven op de pier waardoor de zee rustiger is op de kitespot van IJmuiderslag. IJmuiden is ook een ideaal startpunt voor een mooie downwinder naar bijvoorbeeld Zandvoort of Noordwijk. Fix wel even car-buddy!

ZIN OM EEN KITESURFLES IN IJMUIDEN TE VOLGEN?

Wij bij Hightide kitesurfing zijn allemaal gecertificeerde instructeurs. Bij ons staat plezier maar ook veiligheid centraal.
Meer informatie over het volgen van kitelessen bij ons?

BOEK NU JE KITELES!