Surfen


Welkom bij Hightide Surfschool! Het strand van IJmuiderslag bied met de pieren en het lange strand de perfecte golven om het surfen onder de knie te krijgen. Pas op want surfen is erg verslavend! Als je eenmaal door de kracht van de golven wordt meegenomen snap je wat we bedoelen.

De surflessen worden gegeven op zeer stabiele zachte boards met zachte vinnen. We gebruiken topkwaliteit surfpakken van het eerste wetsuitmerk O’neill. Onze instructeurs zijn ISA (International Surfing Association) gecertificeerd en hebben een geldig internationaal lifeguard diploma.

Volwassenen
Kids
Kidscamp
Surfen op locatie
Surf ’n kite experience

Golfsurfen voor volwassenen


Altijd al eens willen golfsurfen? Grijp nu je kans en boek een les bij Hightide Surfschool, de beste manier om de beginselen van het surfen onder de knie te krijgen! Pas op, want surfen is erg verslavend! Als je eenmaal door de kracht van golf wordt meegenomen snap je wat we bedoelen. De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en we beschikken over goed onderhouden materiaal.

Groepsles

Een groepssurfles duurt 2 uur en is inclusief het lenen van een wetsuit en surfboard. Als de groep groter wordt dan 8 personen komt er een tweede leraar bij. Je leert tijdens deze les inpeddelen, opstaan en rechtdoor surfen op de golf.

Rittenkaart van 3 of 5 lessen

In deze surflessen leer je stap voor stap hoe je schuin voor het brekende gedeelte van de golf uitsurft. Dit noemen wij down the line. Elke les duurt 2 uur. Je krijgt een rittenkaart die het hele seizoen geldig is. De surfcondities zijn elke dag anders. Door meerdere lessen te nemen krijg je een goed beeld van de verschillende omstandigheden in Nederland, waardoor je de techniek van het opstaan beter kan toepassen.

Het theoriegedeelte bestaat uit wat voor soorten golven er zijn, golfvoorspellingen, wat wind en stromingen voor invloed hebben en gaat over surfmateriaal.

privéles

Als je het liefst met persoonlijke aandacht het surfen wilt leren, raden wij aan om voor een privéles te kiezen! Een privéles duurt 2 uur.

benodigdheden: zwemkleding, handdoek

Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een email naar:
info@hightidesurfschool.nl
of bel: 06 – 48 21 29 29

Trick clinics voor gevorderde

Noseride clinic

Hoe maak je een goeie cross step en een nose-ride? Wat is de positie op het board en de golf? En de timing daarvan.

Bottom turn clinic

Hoe maak je een goeie forehand of backhand bottom turn? Wat is de positie op het board en de golf? En de timing daarvan. Een bottom turn is de opzet van de golf en het belangrijkst bij het maken van een goeie turn met veel snelheid.

Generating speed clinic

Wanneer je goed door hebt hoe je veel snelheid kan maken op de golf haal je in één keer veel meer golven voorbij de secties en maak je tricks af die je nooit eerder zijn gelukt.

 

Wat kost het?

Volwassenen                              Scholieren/Studenten

1 surfles          €35,- p.p.          €25,- p.p.
3-rittenkaart €95,- p.p.          €65,- p.p.
5-rittenkaart €150,- p.p.        €100,- p.p.

Priveles

1 persoon    €80,- inclusief materiaal
2 personen €50,- p.p. inclusief materiaal

1 persoon    €70,- p.p. eigen materiaal
2 personen €40,- p.p. eigen materiaal

Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een email naar:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


info@hightidesurfschool.nl
of bel: 06 – 48 21 29 29

Golfsurfen voor kids


Speciaal voor de kinderen van 7 t/m 14 jaar hebben we lessen samengesteld die super leuk zijn, maar vooral leerzaam en veilig. Na een kleine introductie over veiligheid en het materiaal duiken we lekker het water in en leer je stap voor stap de technieken van deze coole surfsport!

Ook hier is het mogelijk om een rittenkaart te nemen van 5 of 10 keer 1,5 uur surfen. Als je een vriendje of vriendinnetje wilt meenemen op jouw kaart is dat ook geen probleem. Als er geen golven zijn gaan we skateboarden! Skateboarden is erg goed om naast het golfsurfen te doen omdat het boardgevoel en de manier van sturen erg overeen komt met surfen.

Als er geen golven zijn gaan we longboarden! Long(skate)boarden is erg goed om naast het golfsurfen te doen omdat het boardgevoel en de manier van sturen erg overeen komen met surfen. Zo kun je je techniek goed bijspijkeren op de dagen dat er geen golven zijn!

Een les duurt 1,5 uur en is inclusief wetsuit en surfboard. In een groep zitten maximaal 8 kinderen per instructeur.

Surfen voor scholieren / BSO / NSO

Je leert tijdens deze les inpeddelen, opstaan en rechtdoor surfen op de golf. De beste manier om de beginselen van het surfen onder de knie te krijgen! Pas op, want surfen is erg verslavend! Als je eenmaal door de kracht van de golf wordt meegenomen snap je wat we bedoelen.

Een groepssurfles duurt 2 uur en is inclusief het lenen van een wetsuit en surfboard. Als de groep groter wordt dan 8 personen komt er een tweede leraar bij.

Speciaal voor scholieren hebben we lessen samengesteld die super leuk zijn, maar vooral leerzaam en veilig. De surflessen worden gegeven op zeer stabiele softtops met zachte vinnen en we gebruiken topkwaliteit surfpakken van het eerste wetsuitmerk O’neill.

Het theoriegedeelte bestaat uit wat voor soorten golven er zijn, golfvoorspellingen, wat wind en stromingen voor invloed hebben en gaat over het surfmateriaal.

Kinderfeestje

Een surf kinderfeestje bij Hightide surfschool om niet te vergeten! Lijkt het jou ook te gek om je kinderfeestje te vieren op het strand en te leren surfen? Dan ben je op de goeie plek! Tijdens de les leer je alles wat je wilt weten over surfen en natuurlijk ook hoe je met je surfboard een golf pakt. Het is ook mogelijk om na het surfen voor een hapje en een drankje te zorgen.

Het minimum aantal kids voor een kinderfeestje is 5 personen. Bij 10 kids mag de jarige gratis mee!

Kinderfeestje vanaf 10 kids
€17,50   p.p.
Kinderfeestje met patatje en frikandel/kroket:
€22,50  p.p.
Kinderfeestje met biologische gezonde lunch:
€22,50  p.p.

Surfen voor scholen

1 surfles € 25,-
*bij schoolgroepen van meer dan 12 personen wordt het €15,- p.p.

Kosten:

Kids surfles
1 surfles              € 20,- p.p.
5-rittenkaart     € 85,-  p.p.
10-rittenkaart   €150,- p.p.

Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een email naar:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


info@hightidesurfschool.nl
of bel: 06 – 48 21 29 29

Kidscamps


Tijdens de 5-daagse Kids Surfcamps bij Hightide Surfschool leer je alles over de coole surfsport! Elke week van de zomervakantie zijn er surfcamps speciaal voor kids van 7 t/m 14 jaar. Onze enthousiaste begeleiders en professionele instructeurs laten de kids tijdens deze week proeven van de surf lifestyle! We maken groepjes op basis van leeftijd en ervaring, maar als je samen met broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes wil worden ingedeeld laat dat dan gerust weten!

Wat gaan we doen?

De kids krijgen ’s ochtends 1,5 uur surfles en bij goede golven gaan we twee keer per dag het water in. Als er ’s middags niet gesurft wordt draaien we een alternatief programma. Het totale aanbod bestaat uit; skate longboarden,  Stand Up Paddleboarden, Bigsup, strandspellen, slacklinen, bodyboarden, skimboarden, speurtocht, beach volleybal, voetbal, demo’s en nog veel meer mooie verrassingen. De kids worden aan het einde van de dag opgehaald, het is dus zonder overnachting.

Dagprogramma

Het programma is dagelijks van 10:00 tot 16:30 uur. We beginnen met een kleine introductie over veiligheid, het materiaal en het theoriegedeelte. Daarna krijgen de kids een eigen board en wetsuit ter beschikking en gaan ze onder begeleiding van de surfinstructeurs lekker het water in. De ouders kunnen iedere dag de opening en de afsluiting bijwonen

Hieronder een overzicht om een idee te geven hoe het programma er dagelijks uit zal zien:

09:30 – 10:00 uur Ontvangst
10:00 – 10:30 uur Aanvang, introductie, uitdelen van wetsuits
10:30 – 12:00 uur Surfles 1
12:00 – 13:00 uur Lunchpauze
13:00 – 14:30 uur Strandspellen & wisselend middag programma
14:30 – 16:00 uur Surfles 2
16:00 – 16:30 uur Wetsuits & boards inleveren, douchen, snack & drinken
16:30 – 17:00 uur Kids opgehaald

Tussen 09:30 – 10:00 worden de kids gebracht. De eerste dag kunnen de kids zich aanmelden bij de inschrijfbalie waar ze met ouder/verzorger een inschrijfformulier invullen. Daarna worden ze opgevangen door de begeleiders en kunnen ze lekker gaan spelen totdat we van start gaan. De andere dagen kunnen de kids zich meteen melden bij hun eigen begeleider.

Tussen 16:30 – 17:00 worden de kids opgehaald. Zeg voordat je naar huis gaat nog even je begeleider gedag, zodat we weten dat je veilig bent opgehaald.

Activiteiten & materiaal

Uiteraard staat de hele week in het teken van golfsurfen. De kids krijgen een wetsuit en surfboard ter beschikking en ze gaan onder begeleiding van onze  ISA (International Surfing Association) gecertificeerde instructeurs en begeleiders zelf het water in om te Surfen!

Tijdens de lessen maken we gebuik van softtops. Dat zijn zeer stabiele zachte boards met zachte vinnen. Dit is voor de veiligheid van het kind zelf en alle andere kinderen. Als je een eigen surfboard hebt, mag je deze in overleg ook meenemen.

Een lekker warm wetsuit is erg belangrijk tijdens het surfen. We hebben topkwaliteit wetsuits in alle maten van het eerste wetsuitmerk O’neill. Als je een eigen pak hebt mag je die ook meenemen.

Tijdens de andere activiteiten is het dragen van de nodige bescherming verplicht. Bijvoorbeeld een helm, bescherming en dichte schoenen tijdens het skateboarden.

Op de vrijdag aan het einde van de week is er een expression session waar iedereen zijn skills in het water laat zien aan onze jury. Er zijn coole prijzen te winnen en iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Waar is het?

Sinds april 2016 hebben we een eigen locatie op het strand van IJmuiderslag. Bij ons op het watersportcentrum Hightide Surf & Food beschikken we over warme douches, omkleedruimtes, een gezellig terras en lekker eten uit eigen keuken. Bij erg slecht weer is het dus ook mogelijk om lekker binnen te zitten en een surffilm te kijken.

Eten & drinken

De lunch is elke dag gezamenlijk met de hele groep en begeleiders aan gezellige lange tafels. De hele dag door staat er water voor de kids klaar en zorgen we dat er genoeg gedronken wordt. Bij de lunch is er bruin/wit brood met diverse soorten beleg, soms een lekker extra’tje en altijd fruit op tafel.

Op woensdagavond hebben we een heerlijke BBQ op ons terras voor alle deelnemers (=gratis). Ook de ouders, broertjes en zusjes kunnen zich hiervoor bij de inschrijving van het Surfcamp aanmelden voor € 10,- p.p.

Speciale dieet wensen kunnen voorafgaand aan het surfcamp worden doorgegeven.

Benodigdheden

 • Zwemdiploma A en B
 • Handdoek
 • Zwemkleding
 • Zonnebrand
 • Rugzak / tas voor je eigen spullen
 • Plastic tasje voor natte handdoek en zwemkleding
 • Extra warme kleding / regenjas

Inclusief

 • Alle sportmaterialen
 • 2 surflessen per dag
 • Overige activiteiten   
 • Gedurende het hele camp professionele begeleiding
 • Lunch, tussendoortjes en drinken
 • Foto’s van het Surfcamp
 • Surf T-shirt
 • BBQ

Kosten

 € 250,- p.p. per week of €65,- p.p. per dag

Data

24 juli t/m 28 juli
31 juli t/m 4 aug
7 aug t/m 11 aug
14 aug t/m 18 aug
21 aug t/m 25 aug
28 aug t/m 1 sept

*Bij 6 boekingen gaat het surfcamp door

Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een email naar:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


info@hightidesurfschool.nl
of bel: 06 – 48 21 29 29

Surf ’n kite experience


De SURF & KITE Experience is de ultieme surf ervaring van 3 uur, waarin wij je introduceren in de wereld van surfen en kitesurfen!

SURFEN

Tijdens deze introductie leer je in 1,5 uur de basis van het surfen. Van peddelen, opstaan en surfen op de golf. Dit is de beste introductie van de sport op de markt. Pas op, want surfen is erg verslavend! Als je eenmaal door de kracht van golf wordt meegenomen snap je wat we bedoelen.

KITESURFEN

Gedurende 1.5 uur ervaar je de kracht van de vlieger en ga je ‘bodydraggen’ in het water. Deze introductie van het kitesurfen staat in het teken van veilig en verantwoord kennis maken met de kracht van de wind en de zee. Een toffe ervaring die je niet wil missen!

Package deal: €49,95

*** ACTIE ***

Boek nu en maak kans op het winnen van je eigen kite of surfboard! (actie geldig tot 18 augustus)

 

Voor meer informatie en aanmeldingen stuur een email naar:

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


info@hightidesurfschool.nl
of bel: 06 – 48 21 29 29