Kiteschool2018-11-19T10:50:36+00:00

KITESURFLES IN IJMUIDEN

Nederland is een kitesurf whalhalla, dat komt omdat er (bijna) altijd een stabiele wind is! Daarom is het voor ons ook meer dan logisch dat wij kitesurf les geven. IJmuiden ligt net wat meer in zee dan de rest van de kust en daarom waaid het hier altijd net even iets harder en constanter. Ideaal voor de kitesurfer! Wij bij Hightide kitesurfing zijn allemaal IKO gecertificeerde instructeurs, say what? Bij ons staat plezier maar ook veiligheid centraal. Door alles staps gewijs te leren, vlieg je binnen no-time als Ruben Lenten door de lucht.

KITELES KADO

Geef aan een echte waterrat of windguru een kitesurfles kado of neem samen met je partner les. Liever alleen? Ook privéles is mogelijk.

MATERIAAL TESTEN

Net nieuw kitemateriaal gekocht en wil je het samen controleren en proberen? Uiteraard kunnen we je daarbij helpen. Heb je zelf geen kite spullen, no sweat! Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een goede sessie te huur. Wij hebben uitsluitend de nieuwste kites van Harlem Kitesurfing en boards van Lieuwe.

Lees verder…
Lees verder…
Lees verder…

KITESURF LESMATERIAAL

Tijdens onze kitesurf lessen gebruiken wij de kites van Harlem Kitesurfing. Bekend en bemind bij kitesurfers in de regio. Inmiddels vliegt de Harlem Kite nu onder andere in Zuid-Afrika, de Nederlandse Antillen en Hawaii.

Drie jaar geleden begonnen Alex en Hans met het ontwerpen van de kite. Verstellen, versnijden, lijnen trimmen en verbouwen, expliciet bedacht en gebouwd voor de Hollandse weersomstandigheden, maar overal ter wereld inzetbaar.

Heb je zelf geen kite spullen, no sweat! Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een goede sessie te huur. 

WAAROM KITEN BIJ DE KITESPOT IN IJMUIDEN

IJmuiden staat bekend om zijn enorm brede strand. Dit bied veel ruimte om je kite veilig op te laten. De pier in IJmuiden zorgt ervoor dat er weinig stroming is. Het is zowel een fijne oefenspot voor beginners als een plek waar de gevorderde kiter veel plezier kan beleven. In IJmuiden zijn de windcondities altijd goed. Dit komt door de vorm van de kustlijn. Zo ligt IJmuiden iets meer in de Noordzee en pakt daardoor een paar knopen meer wind. Kitesurfer is hier mogelijk met aanlandige wind van noord tot zuid. Wind uit het oosten wordt hier afgeraden.

Lees verder…

BOEK NU JE KITELES!