BUNKERWANDELING IN IJMUIDEN

Altijd al een bunkerwandeling willen doen? Wij nemen je graag mee op een avontuurlijke wandeling naar Duits bunkercomplexen.

DE MARINE KUSTBATTERIJ HEERENDUIN

Wandel samen met een professionele gids door de geschiedenis heen, naar de Marine Kustbatterij Heerenduin. Dit is een kustbatterij die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter is gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Het bunkercomplex ligt ten zuiden van de zuidpier van IJmuiden en was met haar vier stukken 17cm-geschut onderdeel van de Festung IJmuiden.

BUNKER MUSEUM

We nemen een kijkje in het Bunker Museum. Het Bunker Museum IJmuiden is gevestigd in enkele personeelsonderkomens van de batterij. Het museum is recent omgevormd tot een openluchtmuseum, door in de duinen die grenzen aan het museum loopgraven aan te leggen. Bij deze uitbreiding werden bovendien weer twee bunkers en een voormalige zoeklichtremise aan het museum toegevoegd. Via de loopgraaf, die deels overdekt is, zijn alle museumbunkers met elkaar verbonden. Een andere uitbreiding is het wrak van een Duitse mini-onderzeeër, een Seehund, die vanaf 2014 op het middenterrein wordt geëxposeerd. Bovendien worden er op het buitenterrein verschillende typen strandversperringen getoond.

DUITSE LUCHTDOELBATTERIJ OLMEN

Vervolgens bezoeken we de Duitse luchtdoelbatterij Olmen. Deze Duitse luchtdoelbatterij bestond uit maar liefst zeven kanonnen. Wanneer je in de duinen van IJmuiden loopt, kom je tevens langs een aantal bunkers die uitzicht geven op het zoetwaterwinning bassin vlak bij het strand. Deze bunkers maken deel uit van de Batterij Heerenduin voor kustverdediging.

De wandeling start bij onze strandpaviljoen High Tide Surf & Food en zal daar ook weer eindigen. Zorg voor goede wandelschoenen, water of je haalt iets bij ons in het restaurant, aan jou de keus. Op een mooie zonnige dag is zonnebrand ook aan te raden.

FOOD EN DRINKS

Uiteraard krijg je ook trek van al dat gewandel. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor een lunch, borrel of BBQ bij ons in het restaurant. Wil je wat meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 

Vraag nu een offerte aan!